Trøffelburger med urtepoteter
og friske grønnsaker servert med bakt sitron-aioliNy oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Sitron
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Aioli
1 pakke
Trøffelburger
280 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 958 kcal
- Fett:
- 61 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel båtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Krydre de ferdigstekte potetene med urtemiksen før servering.
Skyll og del sitronen i to, og legg den med snittflatene ned på brettet med potetbåtene. La sitronen steke i ovnen i 15 minutter. Skyll salaten og tomaten, og skrell rødløken. Kutt salaten i strimler, og tomaten og løken i tynne skiver. Ha det hele på et fat, eller i hver sin skål. Ha aiolien i en serveringsskål, og smak til med saft fra den bakte sitronen, salt og pepper rett før servering.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne og burgerbrødene på et stekebrett med bakepapir, og stek det hele i ovnen i 3–4 minutter.
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server urtepotetene og sitron-aiolien til retten.
Vel bekomme!