Trøffelburger med urtepoteter og friske grønnsaker servert med bakt sitron-aioli

Trøffelburger med urtepoteter

og friske grønnsaker servert med bakt sitron-aioli
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Urtemiks
1 pakke
Sitron
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Trøffelburger
280 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
(Soya, Bygg, Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
958 kcal
Fett:
61 g
Karbohydrater:
68 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel båtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Krydre de ferdigstekte potetene med urtemiksen før servering.
Skyll og del sitronen i to, og legg den med snittflatene ned på brettet med potetbåtene. La sitronen steke i ovnen i 15 minutter. Skyll salaten og tomaten, og skrell rødløken. Kutt salaten i strimler, og tomaten og løken i tynne skiver. Ha det hele på et fat, eller i hver sin skål. Ha aiolien i en serveringsskål, og smak til med saft fra den bakte sitronen, salt og pepper rett før servering. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre burgerne med litt salt og pepper og stek dem i 2–3 minutter på hver side. Legg burgerne og burgerbrødene på et stekebrett med bakepapir, og stek det hele i ovnen i 3–4 minutter. 
Sett sammen burgerne etter eget ønske, og server urtepotetene og sitron-aiolien til retten. 
Vel bekomme!