Kremet linguine med bakte grønnsaker, servert med fetaost og rustikke multibrød
Vegetar

Kremet linguine med bakte grønnsaker

servert med fetaost og rustikke multibrød
Ny oppskrift
Under 20 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Squash
½ stk
Tomat
1 stk
Gul paprika
½–1 stk
Rødløk
½–1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Oregano
1 pakke
Paprikakrydder
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Lett crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Sukker
½ ts
Linguine
200 g
(Hvete)
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Ruccola
50 g
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
929 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
128 g
Protein:
37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en jevnere saus kan du mikse sausen med en stavmikser før du blander i pastaen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll squashen og tomaten. Skyll og rens paprikaen, og skrell og grovhakk løken. Kutt squashen og paprikaen i munnstore biter. Kutt hvitløken i tynne skiver og kutt tomatene i terninger. Fordel grønnsakene i en stor ildfast form, og rør inn tomatpuréen, oreganoen, paprikakrydderet, buljongen, ½ ts sukker, litt olje, salt og pepper. Hell over 1 dl vann, og bak grønnsakene i ovnen i 12–15 minutter, til de har fått litt farge og er myke. 
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Legg brødene i ovnen når det gjenstår 5 minutter av grønnsakenes steketid.
Ta ut grønnsakene av ovnen, og rør inn crème fraîchen. Smak til sausen med salt og pepper og vend inn den ferdigkokte pastaen sammen med litt av pastavannet til sausen får ønsket konsistens (se tips).  
Skyll og tørk ruccolaen, og bland den sammen med litt olivenolje, eddik, salt og pepper i en serveringsskål. Smuldre fetaosten over pastaen før servering, og server multibrødene ved siden av.
Vel bekomme!