Glutenfri
Kremet storfegryte med potetmos
paprika og soppNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- vann
Poteter
350 g
Lettmelk
1½ dl
Smør
2 ss
Rød paprika
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Aromasopp
100 g
Oksebuljong
1 pakke
Maisstivelse
½–1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Strimlet storfekjøtt
250 g
Crème fraîche
1 pakke
Vann
1½ dl
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 586 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Tilpass væskemengden i gryten etter deres ønske.
Skrell potetene, og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skyll paprikaen og persillen, og børst soppen fri for jord. Kutt paprikaen i grove terninger, soppen i båter og finhakk persillen. Ha 1½ dl vann i et litermål, og pisk inn buljongen, maisstivelsen og soyasausen. Varm opp en gryte til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 3 minutter under omrøring, eller til det er gyllent. Krydre med litt salt og pepper.
Tilsett paprikaen og soppen, og la det hele steke videre i omtrent 2 minutter. Ha på buljongenvannet og kok opp. Skru ned til middels varme, og la gryten småkoke i 5–10 minutter, til sausen har tyknet og grønnsakene har ønsket konsistens. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper. Topp gryten med persillen ved servering.
Hell vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med melken, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!