Linguine og squash-spaghetti
i mild ostesaus, servert med sprø kjøttdeig og spinatNy oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pastavann
- pepper
- salt
Linguine
200 g
Grønn squash
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Spinat
50 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
Crème fraîche
½–1 pakke
Revet Grande Premium
½–1 pakke
Pastavann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 984 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 54 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skjær av en liten del av squashen på langs slik at den står støtt på skjærebrettet når den skal kuttes i lange skiver. Legg noen skiver oppå hverandre og kutt deretter i strimler, så går det enda litt raskere.
Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 2 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll og kutt squashen i tynne skiver på langs. Kutt skivene deretter i tynne strimler slik at de likner på spaghetti (se tips).
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre i 4–5 minutter, til den er gjennomstekt og sprø. Vend på kjøttdeigen underveis, og krydre med salt og pepper.
Skyll spinaten. Kok opp fløten i en kjele, og la den koke i et par minutter. Skru ned til lav varme, og vend inn osten, crème fraîchen og buljongen. La osten smelte, og vend så inn spinaten og squash-spaghettien. Gi sausen et raskt oppkok, og la grønnsakene trekke i sausen på middels varme i et par minutter. Spe med pastavannet til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.
Fordel linguinen i dype skåler, og topp med squash-spaghettien og ostesausen, og til slutt kjøttdeigen.
Vel bekomme!