Linguine og squash-spaghetti i mild ostesaus, servert med sprø kjøttdeig og spinat

Linguine og squash-spaghetti

i mild ostesaus, servert med sprø kjøttdeig og spinat
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pastavann
  • pepper
  • salt
Linguine
200 g
(Hvete)
Grønn squash
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Spinat
50 g
Kokestabil matfløte
1 pakke
(Melk, Laktose)
Crème fraîche
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Revet Grande Premium
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Pastavann
1–2 dl
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
984 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
54 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skjær av en liten del av squashen på langs slik at den står støtt på skjærebrettet når den skal kuttes i lange skiver. Legg noen skiver oppå hverandre og kutt deretter i strimler, så går det enda litt raskere.

 Tilbered pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 2 dl av pastavannet før pastaen siles. Skyll og kutt squashen i tynne skiver på langs. Kutt skivene deretter i tynne strimler slik at de likner på spaghetti (se tips).
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre i 4–5 minutter, til den er gjennomstekt og sprø. Vend på kjøttdeigen underveis, og krydre med salt og pepper. 
Skyll spinaten. Kok opp fløten i en kjele, og la den koke i et par minutter. Skru ned til lav varme, og vend inn osten, crème fraîchen og buljongen. La osten smelte, og vend så inn spinaten og squash-spaghettien. Gi sausen et raskt oppkok, og la grønnsakene trekke i sausen på middels varme i et par minutter. Spe med pastavannet til ønsket konsistens, og smak til med salt og pepper.  
Fordel linguinen i dype skåler, og topp med squash-spaghettien og ostesausen, og til slutt kjøttdeigen. 
Vel bekomme!