Kremet tomatsuppe med kyllingkjøttdeig
mais og bønner, servert med varme brødNy oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Tomater
2 stk
Rød paprika
1 stk
Gul løk
2 stk
Tomatpuré
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Sukker
1 ts
Vann
7 dl
Egg
2 stk
Kyllingkjøttdeig
150 g
Maiskorn
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 869 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 80 g
- Protein:
- 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha maisen, bønnene og kjøttdeigen i hver sine skåler ved servering for en mer barnevennlig rett. Maisen og bønnene kan serveres kalde.
Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme. Kok opp vann i en liten kjele til eggene.
Skyll og kutt tomatene og paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, til grønnsakene er møre.
Kok eggene i vannet fra punkt 1 i 7–8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to.
Sil og skyll maisen og bønnene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett maisen, bønnene og three spice-krydderet de siste 2 minuttene av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett tomatpurèen, ingefærblandingen og 1 ts sukker, og la det surre i omtrent 2 minutter. Tilsett de ovnsbakte grønnsakene, hønsebuljongen og 7 dl vann. Kok opp og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn suppe. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper.
Varm brødene i ovnen i 3–6 minutter.
Ha suppen i serveringsskåler, topp med kjøttdeigblandingen og eggene, og server brødene til suppen.
Vel bekomme!