Kremet tomatsuppe med tacokrydret kyllingkjøttdeig, mais og bønner, servert med egg og varme brød

Kremet tomatsuppe med kyllingkjøttdeig

mais og bønner, servert med varme brød
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Tomater
2 stk
Rød paprika
1 stk
Gul løk
2 stk
Tomatpuré
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Sukker
1 ts
Vann
7 dl
Egg
2 stk
(Egg)
Kyllingkjøttdeig
150 g
Maiskorn
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Three spice
½–1 pakke
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
869 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha maisen, bønnene og kjøttdeigen i hver sine skåler ved servering for en mer barnevennlig rett. Maisen og bønnene kan serveres kalde.

Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme. Kok opp vann i en liten kjele til eggene. 
Skyll og kutt tomatene og paprikaen i grove biter. Skrell og kutt løken i båter. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 20 minutter, til grønnsakene er møre.
Kok eggene i vannet fra punkt 1 i 7–8 minutter. Avkjøl eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i to. 
Sil og skyll maisen og bønnene i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett maisen, bønnene og three spice-krydderet de siste 2 minuttene av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en kjele til middels høy varme. Tilsett tomatpurèen, ingefærblandingen og 1 ts sukker, og la det surre i omtrent 2 minutter. Tilsett de ovnsbakte grønnsakene, hønsebuljongen og 7 dl vann. Kok opp og kjør det hele sammen med en stavmikser til en jevn suppe. Vend inn crème fraîchen, og smak til med salt og pepper. 
Varm brødene i ovnen i 3–6 minutter.
Ha suppen i serveringsskåler, topp med kjøttdeigblandingen og eggene, og server brødene til suppen.
Vel bekomme!