Linguine og sprøstekt pepperoni med spansk tomatsaus, ruccola og pinjekjerner

Hjemme hos Adam

Linguine og sprøstekt pepperoni

med spansk tomatsaus, ruccola og pinjekjerner
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pastavann
  • pepper
  • salt
Pepperoni
80 g
Ruccola
50 g
Sitron
½ stk
Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Pinjekjerner
1 pakke
Gul løk
1 stk
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
2 stk
Cherrytomater
250 g
Paprikakrydder
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Linguine
200 g
(Hvete)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
661 kcal
Fett:
24 g
Karbohydrater:
81 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen. 
Kutt pepperonien i strimler. Skyll og tørk ruccolaen. Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Finriv også Grana Padanoen på rivjernet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og rist pinjekjernene i omtrent 3 minutter, eller til de er gylne, og ha dem over i en skål. Ha pepperonistrimlene i pannen, og stek dem under omrøring i omtrent 5 minutter, til de er sprø. Legg pepperonien over på en tallerken med kjøkkenpapir, og la fettet være igjen i pannen.
Skrell og finhakk løken og hvitløken, og skyll og del tomatene i to. Varm opp stekepannen med pepperonioljen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2 minutter, til det er blankt. Tilsett tomatene og ønsket mengde av paprikakrydderet. Gi det et oppkok, skru ned til lav varme, og la det hele småkoke under lokk i 10 minutter.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Knus tomatene lett med en gaffel. Spe med pastavannet til ønsket konsistens, og smak til sausen med salt, pepper, litt saft fra sitronen og eventuelt mer av paprikakrydderet.
Vend den ferdigkokte pastaen inn med tomatsausen, og fordel den i skåler. Topp med den sprø pepperonien, pinjekjernene, ruccolaen, sitronskallet og osten. 
Vel bekomme!