Spinat- og linsesalat med krydderbakt blomkål, halloumi, chilihonning, og muhammara

Digge salater

Glutenfri
Vegetar

Spinat- og linsesalat med krydderbakt blomkål

halloumi, chilihonning, og muhammara
Ny oppskrift
Under 40 min
16 Ingredienser
Krydderbakt blomkål, marinerte linser, og honningglasert halloumi, toppet med en muhammara, en smaksrik paprika- og valnøtt dip fra Midtøsten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
Rød paprika
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Hvitløksfedd
1 stk
Balsamicovinaigrette
1 pakke
Sitron
½ stk
Blomkål
1 stk
Tomatpuré
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Spisskummen
1 pakke
Olivenolje
2 ss
Salt
½ ts
Røde linser
1 pakke
Ras el hanout
1 pakke
Spinat
50 g
Olivenolje
1 ss
Halloumi
100 g
(Melk, Laktose)
Honning
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
821 kcal
Fett:
57 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilihonningen blir for tykk kan du tilsette 2–3 ss vann.

 Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
 Skyll, rens og del paprikaen i grove biter. Fordel dem i en ildfast form, og vend inn litt olje. Stek paprikabitene i ovnen i 25 minutter til de begynner å få sorte flekker. Legg valnøttene i formen de siste 3 minuttene av steketiden.
 Del blomkålen i buketter. Rør sammen tomatpuréen, chilimixen, spisskummen, 2 ss olivenolje og ½ ts salt i en bolle. Vend blomkålbukettene sammen med chilimarinaden, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Stek blomkålen i ovnen under paprikaen i 15–20 minutter, til den har fått farge og er mør.    
Kok linsene som anvist på pakken. Skyll spinaten og sitronen, og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Rør sammen 1 ss olivenolje, sitronskallet, ras el hanout- krydderet, salt og pepper i en bolle. Sil vannet av de ferdigkokte linsene, og vend linsene og spinaten sammen med dressingen. 
Skrell hvitløken og ha den i et litermål sammen med den bakte paprikaen, valnøttene, balsamicovinaigretten og saften fra halve sitronen. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Kutt halloumiskivene i to, og stek bitene i 2 minutter på hver side til de er gyllen. Skru ned til lav varme, og ha i honningen, chiliflakene og saft fra halve sitronen (se tips).
Fordel spinat- og linsesalaten på tallerkener sammen med blomkålen og muhammara-dressingen. Legg på halloumien, og topp med chilihonningen. 
Vel bekomme!