Appelsinkake gir vårstemning

Appelsinkake gir vårstemning

Denne kaken er enkel og rask å lage. I tillegg smaker den friskt og godt. Vi garanterer vårstemning!

Du trenger:

  • 300 g smør (mykt/romtemperert)
  • 3 dl sukker (hvis bruk av sukkererstatninger, reduser mengden)
  • 5 stk egg
  • 3-4 appelsiner – finrevet skall av 1 stk appelsin (kun det ytterste skallet)
  • 0,75 dl presset appelsinsaft
  • 1 1⁄2 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel (evt. speltmel
  • presset appelsinsaft av 1-2 stk appelsin (til etter steking)

Glasur:

  • 2 dl melis (kan også bruke litt nøytral kremost, reduser da litt av mengden melis)
  • 1 1⁄2 ss presset appelsinsaft
  • finrevet skall av 1 appelsin (kun det ytterste skallet)
  • Slik gjør du:
  • ør smør og sukker til det er hvitt og kremaktig. Rør så inn ett og ett egg, der du rører sammen røren mellom hvert egg.
    • Tilsett appelsinsaften og finrevet skall. Sikt sammen bakepulver og mel, og rør det forsiktig inn.
  • Fyll røren i en godt smurt form, springform eller brødform – ikke for stor. Sett kaken på nederste rille i stekeovnen og stek ved 175 °C i ca. 50 minutter.
  • Stikk flere små hull i kaken med en pinne og hell så presset appelsinsaft over hullene. Avkjøl kaken på rist.
  • Rør ut melis med appelsinsaft til glasur og fordel den over kaken, evt. ha i 2-3 ss kremost.
  • Hinnefrie appelsinbåter og strimler av appelsinskall er smakfullt tilbehør og dekorativ pynt.

Hva med deilig appelsinmarmelade til? Oppskriften finner du her!


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER