Lørdagsmiddag

Lørdagsmiddag er ukas høydepunkt

Lørdagsmiddag er ukas høydepunkt for mange. Det lages ofte en digg lørdagsmiddag, som for eksempel pizza, hamburgere, ulike pastaretter eller noe annet spennende som ikke får plass i hverdagen. Samtidig spiser mange lørdagsmiddagen senere enn vanlig, og bruker lørdagsmiddagen som helgekos.

I Inspirasjonskassen får du inspirerende og smakfulle middager, perfekt for en lørdagsmiddag.

Les mer om Inspirasjonskassen

Lørdagsmiddag en god start på helga

En god lørdagsmiddag for hele familien er hyggelig, og gir muligheten for å roe ned etter en lang uke på jobb, skole og barnehage. En lørdagsmiddag for to med god drikke til er utmerket for å oppsummere uken samtidig som dere får en rolig og hyggelig stund. Bor du alene er kanskje en rask lørdagsmiddag perfekt noen ganger, mens en spennende lørdagsmiddag passer andre ganger.
Uansett om du går for en lørdagsmiddag for hele familien, en lørdagsmiddag med venner eller skal spise alene – deilige lørdagsmiddager gir helga en ekstra dimensjon.

Hva er verdens beste lørdagsmiddag for deg?

I utgangspunktet er verdens beste lørdagsmiddag den retten du liker og som du orker å lage. Det finnes mange forslag til lørdagsmiddag, enten det skal være en barnevennlig lørdagsmiddag eller en lørdagsmiddag for en.

Ønsker du å lage en kjapp lørdagsmiddag, hvor du bruker minst mulig tid på kjøkkenet? Forskjellige typer grateng passer utmerket til lørdagskos, eller hva med en spennende variant av wraps med røkelaks? Begge deler er sunn og enkel lørdagsmiddag. Vårt tips er; verdens beste lørdagsmiddag er den retten som er verdens beste for deg.

Lørdagsmiddag
Fristende lørdagsmiddag

Våre beste tips til lørdagsmiddag

Enten det er lørdagsmiddag med barn eller en romantisk date for to, her er våre tips for en deilig lørdagsmiddag.

  • Pizza passer utmerket uansett antall personer rundt bordet. Deigen er enkel å lage, og du kan velge pizzafyll i mange ulike varianter. Det passer like godt med en skalldyrspizza som den tradisjonelle kjøttdeigen.
  • Kyllingretter er ofte en fin løsning for en mettende og lettvint lørdagsmiddag. Du kan velge å bruke kylling som fileter eller småbiter. Kyllingkjøtt passer i alt fra gryteretter til ulike spennende retter med saus og pasta.
  • Forskjellige typer burger gir deg muligheten til å tilpasse lørdagsmiddagen til hver enkelt. Hamburgere kan serveres som en enkel lørdagsmiddag med kun brød og burger, eller bli et fullverdig måltid med salat, bacon og ost.
  • Fingermat passer utmerket om du vil ha en billig lørdagsmiddag. Bruk rester fra ukas middager, det du har tilgjengelig i kjøleskapet og spe eventuelt på med salater av ulike typer.
  • Gratenger er enkel lørdagsmiddag på den måten at den nesten lager seg selv. Du kan ha nesten hva som helst i en grateng, som for eksempel ulike grønnsaker, skinke, ost og pasta.
  • Pastaretter som for eksempel lasagne eller bolognese er klassikere, og passer utmerket for de fleste som lørdagsmiddag. Bruk de vanlige oppskriftene, eller varier med å lage grønnsakslasagne eller kyllinglasagne.
  • Spennende og selvlagde sandwicher er en sikker vinner som lørdagsmiddag. Legg opp tomater, agurk, skinke, ost, bacon, stekt kylling, salat eller annet på fat. Lag ulike typer dressing og hvitløks- eller kryddersmør. Plasser alt på bordet sammen med skiver av et godt brød. Hver enkelt lager sin egen sandwich med det innholdet de liker best.
  • Lørdagsmiddag i form av en tradisjonell kvelds. Det er ingenting i veien for å bruke kveldsmat som lørdagsmiddag. Spis kveldsen noe tidligere enn vanlig. Et tips, lag noe ekstra som en god kopp kakao eller te. Kanskje har du også noen boller eller vafler som kan gjøre måltidet til noe ekstra. En slik lørdagsmiddag er ofte en sikker vinner hos barna.

Lørdagsmiddag med svinefilet
Tryll frem en smakfull lørsdagsmiddag med svinefilet

Lag din egen vri på lørdagsmiddagen

Enten du skal lage lørdagsmiddag for en eller flere, er det aller viktigste at måltidet blir slik du vil selv. Det er ikke et “must” å lage spennende retter eller diske opp med alle verdens flotte råvarer. Kanskje er du en av dem som synes at den tradisjonelle risgrøten er verdens beste lørdagsmiddag? I så fall, fortsett å kose deg med grøt, enten det er risgrøt eller rømmegrøt. Kanskje et flott kveldsmåltid senere er en bedre løsning for deg.