Kjernetemperatur entrecôte

Slik får du perfekt kjernetemperatur på entrecôte

Kunsten å lage en velsmakende entrecôte handler ikke bare om kvaliteten på kjøttet, men også om teknikken brukt i tilberedningen. Noe av det viktigste er riktig kjernetemperatur.

Hva er riktig kjernetemperatur på entrecôte?

Å få til kjøtt med perfekt kjernetemperatur kan være utfordrende, spesielt hvis du er litt uerfaren på kjøkkenet. For medium stekt entrecôte bør kjernetemperaturen ligge på rundt 57-62 grader. Dette vil gi deg et saftig stykke kjøtt med masse smak.

Hvordan måle kjernetemperatur?

En digitalt termometer er ditt beste redskap når det kommer til nøyaktig temperaturmåling. På entrecôte skal kjernetemperaturen måles der kjøttet er tykkest, uten at termometeret kommer borti beinet.

Tips for å få perfekt kjernetemperatur

Det første du må huske på når du skal steke entrecôte, er å ha tid. For best resultat bør kjøttet nemlig hvile i romtemperatur en stund før du begynner å steke det. Dette bidrar til jevnere steking, og det vil være enklere å få riktig kjernetemperatur.

Deretter må kjøttet få tid til å hvile etter at det er stekt. Når kjøttet hviler vil saftene sette seg, og det vil beholde saftigheten.

Perfeksjonering av steketeknikk

Selv om temperaturen spiller en stor rolle, vil stekemetoden også ha noe å si for resultatet. Begynn med å steke entrecôten på høy varme i en forvarmet panne (gjerne av jern) i 2-3 minutter. Når kjøttet har fått en nydelig karamellisert overflate, snu den og stek den videre på den andre siden. Hvis du foretrekker kjøttet ditt gjennomstekt, skru ned temperaturen på pannen, og stek videre til kjøttet har fått ønsket kjernetemperatur.

Å mestre kunsten å lage entrecôte handler mye om øvelse. Med litt tid og tålmodighet vil du oppnå perfekt kjernetemperatur hver gang. 

Entrecôte kan være hovedrett til fest eller en nydelig middag på en vanlig kveld. Vi håper du vil bruke disse tipsene og servere perfekt stekt kjøtt, uansett anledning.