Tostada med refried beans, kjøttdeig med grønnsaker toppet med revet ost, rømme og jalapeno
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Hvetetortillaer
½-1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Chiliflak
½-1 pakke
Vann
1 dl
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Tomater
2 stk
Jalapeño
1 stk
Lettrømme
150 g
Revet ost
1 pakke
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1256 kcal
- Fett: 69 g
- Karbohydrater: 102 g
- Protein: 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt hver av tortillalefsene i 6 trekanter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp over litt olje, og krydre med salt og pepper. Stek tostadasene i ovnen i 4–5 minutter, til de er sprø.
Skrell løken og hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken i terninger. sil og skyll bønnene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2 minutter. Tilsett bønnene og ønsket mengde chiliflak og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett 1 dl vann og la det koke inn. Mos bønnene lett sammen med en visp eller sleiv og smak til med salt og pepper. Ha bønnemosen over i en skål.
Skyll ut av pannen fra forrige punkt, varm den opp til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Skyll og kutt tomatene i små terninger. Skyll og kutt halve jalapenoen i tynne skiver, og finhakk resten. Ha tomatene i en skål og bland inn den finhakkede jalapenoen. Tilsett 1 ss olivenolje og smak til med eddik, salt og pepper.
Topp tostadaene med bønnene, kjøttdeigen, tomatsalasaen, rømmen, den revne osten og jalapenoskivene.
God middag!