Vårlige retter
Utbenet kyllinglår i spicy rabarbraglaze med bakt squash og bulgur
Retten har ingen vurdering
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- smør
- soyasaus
- salt
- pepper
- olje
Gul løk
½ stk
Ingefær
½ bit
Rød chili
½ stk
Rabarbra, bit
1 stk
Lime
½ stk
Honning
1 pakke
Vann
½–1 dl
Smør
½ ss
Gul squash
1 stk
Persillade
1 pakke
Soyasaus
2 ss
Bulgur
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Rød chili
½ stk
Lime
½ stk
Lettrømme
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 665 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 51 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vannmengden avhenger av hvor mye væske rabarbraen slipper. Ser du at glazen blir for tørr, justerer du med litt mer vann. Ønsker du en sterkere glaze, kan hele chilien brukes i glazen.
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og ingefæren. Skyll og finhakk halvparten av chilien. Skrell og kutt rabarbraen i terninger. Skyll og finriv skallet (kun det grønne) fra limen.
Ha honningen i en kjele, og varm den forsiktig opp på middels høy varme. La honningen bruse i omtrent 2 minutter, og vend inn løken, ingefæren, rabarbraen og den finhakkede chilien. Tilsett ½ ss smør og ½–1 dl vann, og la det hele få et oppkok (se tips). Skru ned varmen og la glazen småkoke på svak varme i omtrent 15 minutter, eller til rabarbraen er helt mør. Mos rabarbraen lett sammen med en gaffel, og smak til med saft fra limen, limeskallet og litt soyasaus.
Skyll og kutt squashen i tykke skiver på langs. Lag små ruter i squashkjøttet uten å kutte helt igjennom, og legg den i en ildfast form. Ha over 2 ss soyasaus, litt olje og krydre med persilladen. Bak squashen i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og mør.
Tilbered bulguren som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 4 minutter på hver side, og krydre med litt salt og pepper. Ha kyllingen over i en ildfast form, og fordel den spicy rabarbraglazen oppå. Stek det hele i ovnen, under squashen, i omtrent 5 minutter, til kylling er gjennomstekt.
Kutt resten av chilien i tynne ringer og resten av limen i båter. Server lettrømmen og limebåtene til retten, og topp med chilien. Vel bekomme!
God middag!