Laktosefri
Glutenfri
Sitruskrydret svinefilet med grønne bønner, brokkoli, ovnsbakte poteter og karriremulade
4.21 (625)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
Småpoteter
300 g
Filetstykke av svin
300 g
Sitruskrydder
½ pakke
Brokkoli
1 stk
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Smør
1 ss
Remulade
1 pakke
Karri
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 609 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 37 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For et perfekt resultat på kjøttet, kan du bruke et steketermometer og ta kjøttet ut av ovnen når temperaturen viser omtrent 62 grader, og la kjøttet hvile seg opp til omtrent 65 grader.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i omtrent 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Krydre kjøttet med sitruskrydderet, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Snu på kjøttet underveis i steketiden. Legg kjøttet over på stekebrettet med potetene når det gjenstår 10–12 minutter av potetenes steketid (se tips). Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile til resten av retten er klar.
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Kutt endene av de grønne bønnene, og del dem i to på tvers. Skrell og kutt rødløken i båter. Ha litt ny olje i stekepannen fra punkt 3. Stek grønnsakene i 4–5 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og smak til med salt og pepper.
Ha remuladen i en skål, og bland inn ønsket mengde av karrien. Spe på med litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.
God middag!
God middag!