Krydderstekt kyllingbryst med bakt søtpotet- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt
30-40

Krydderstekt kyllingbryst med bakt søtpotet- og bulgursalat servert med appelsinyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Bakt søtpotet- og bulgursalat

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
hønsebuljong
Hønsebuljong
½–1 pakke
søtpotet
Søtpotet
1 stk
spinat
Spinat
50 g
appelsin
Appelsin
½ stk
ajvar
Ajvar
½–1 pakke
Smør (Melk)
1 ss

Marinert rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
1 ts

Krydderstekt kyllingbryst

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke

Appelsinyoghurt

appelsin
Appelsin
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 676 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å forenkle tilberedningen kan du kutte løken i båter og bake den i ovnen sammen med søtpoteten.

  1. Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
  2. Bakt søtpotet- og bulgursalat: Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet. Skrell og del søtpoteten i omtrent 2x2 cm store terninger. Fordel søtpotetterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak søtpotetterningene i ovnen i omtrent 20 minutter.    
  3. Marinert rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha løken i en bolle, og vend inn 2 ss eddik, 1 ts sukker og litt salt. La løken marinere i laken frem til servering.   
  4. Krydderstekt kyllingbryst: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter. Snu kyllingen og stek den i 2 minutter på andre siden. Krydre med salt, pepper og det tyrkiske krydderet. Ha kyllingen over i en ildfast form, og stek den videre i ovnen i 8–10 minutter, eller til den er gjennomstekt. La kyllingen hvile i frem til servering.
  5. Appelsinyoghurt: Skyll og tørk appelsinen godt, og finriv skallet (kun det oransje). Ha yoghurten i en serveringsskål og smak til med salt, pepper og appelsinskallet. 
  6. Bakt søtpotet- og bulgursalat, fortsettelse: Skyll spinaten. Skrell og kutt appelsinen i terninger. Vend inn ønsket mengde ajvarsaus og 1 ss smør i bulguren. Ta søtpoteten ut fra ovnen og vend den, eplet, appelsinen og spinaten inn med bulguren. 
  7. Servering: Skjær kyllingen i skiver. Server bulgursalaten med kyllingen, appelsinyoghurten og den marinerte rødløken.