Glutenfri
Stekt laksefilet med purrepoteter, eple og rødkål, servert med sitrusdressing
3.98 (124)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- vann
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Purre
1 stk
Smør
1 ts
Grønt eple
½–1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
½ ss
Vann
½ dl
Laksefilet
270 g
Yoghurt naturell
75 g
Sitruskrydder
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 569 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Lag en fløyelsmyk potetmos av potetene, og server purren smørstekt til retten. Fisken kan også stekes i ovnen på 210 grader varmluft i omtrent 8 minutter.
Skyll og kutt potetene i to. Kutt purren i to på langs, skyll den godt mellom lagene, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Kok potetene i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt eplet i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek rødkålen i omtrent 2 minutter. Ha i 1 ss eddik, ½ ss sukker og ½ dl vann, og stek rødkålen videre i 2 minutter. Vend inn eplet, og krydre med litt salt og pepper. La kålen stå på lav varme frem til servering, slik at den holder seg varm.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på den ene siden. Snu fisken, og krydre med salt og pepper. Skru av platen, og la fisken ligge i stekepannen frem til servering.
Bland yoghurten og sitruskrydderet i en serveringsskål. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene når de er ferdigkokte. Ha purren og 1 ts smør i kjelen med potetene, og varm opp det hele på høy varme i omtrent 2 minutter, mens du vender det sammen. Krydre med salt og pepper.
Vel bekomme!
God middag!