Sloppy Joe-burgere med teriyakistekt kjøttdeig og coleslaw, servert med tortillachips
4.16 (443)
Under 20 min
9 Ingredienser
Dette er en amerikansk klassiker, der burgeren består av en saftig kjøttsaus. Her med japansk teriyakisaus og meksikanske tortillachips.
Dette er en amerikansk klassiker, der burgeren består av en saftig kjøttsaus. Her med japansk teriyakisaus og meksikanske tortillachips.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Spelthvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
Vårløk
½–1 pakke
Kjøttdeig
300 g
Teriyakisaus
100 g
Aioli
½ pakke
Lime
½ stk
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
Tortillachips
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 948 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server gjerne en frisk salat til burgerne.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett teriyakisausen og stek videre i 3–4 minutter. Vend inn vårløken mot slutten av steketiden.
Ha aiolien i en skål, og smak til med saft fra limen og litt salt. Skrell og riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den strimlede kålsalaten i en serveringsskål, og vend inn limeaiolien.
Ta hamburgerbrødene fra hverandre, og varm dem i ovnen i 3–4 minutter.
Fyll hamburgerbrødene med kjøttet og coleslawen, og server tortillachipsene ved siden av.
God middag!