Glutenfri
Salsicciaspyd med ovnsbakte urtepoteter, paprika og squash, servert med ajvar og urtedressing
4.28 (408)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Småpoteter
300 g
Oregano
1 pakke
Salsicciadeig
300 g
Grillspyd
1 pakke
Squash
½–1 stk
Gul paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Urtedressing
1 pakke
Ajvar
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 582 kcal
- Fett: 30 g
- Karbohydrater: 45 g
- Protein: 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dersom du griller, kan du la spydene ligge i vann i omtrent 10 minutter før du begynner å forme salsicciadeigen, og tre grønnsakene på spydene. På den måten vil ikke spydene ta fyr på grillen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn ønsket mengde av oreganokrydderet, litt olje, salt og pepper, og stek potetene midt i ovnen i 15–18 minutter.
Fukt hendene i kaldt vann, og form salsicciadeigen til pølser rundt ønsket mengde av grillspydene. Ha grillspydene på stekebrettet med potetene når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid. Steketiden avhenger av tykkelsen på pølsene.
Skyll squashen. Del den først i to på langs, og så i 1–2 cm tykke skiver. Skyll og rens paprikaen, og skrell løken. Del paprikaen i grove biter, og løken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek grønnsakene i 4–5 minutter, til de har fått litt farge. Krydre med salt og pepper underveis.
Server urtedressingen og ajvarsausen til retten.
Grill salsicciaspydene i 3–4 minutter på hver side, eller til kjøttet er gjennomstekt. Grønnsakene kan også tres på spyd og grilles i 3–4 minutter på hver side om ønskelig.
God middag!