25-35
Glutenfri
Biff-salat med krydderstekte poteter, tomat og asparges servert med frisk urtedressing
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- selleri
Basisvarer
- smør
- salt
- olje
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Krydderstekte poteter
Poteter
350 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Biff
Mørbrad
300 g
Smør (Melk)
1 ss
Salat
Estragon
½ bunt
Bladpersille
½ bunt
Asparges
100 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Urtedressing
Estragon
½ bunt
Bladpersille
½ bunt
Hvitløksdressing (Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 510 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 37 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Krydderstekte poteter: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i munnstore biter. Fordel potetbitene utover et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til de har fått en gyllen skorpe. Krydre de ferdigstekte potetene med persilladen.
- Biff: Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kjøttet i omtrent 2 minutter på begge sider, til det har fått en stekeskorpe. La kjøttet hvile i 5 minutter, og skjær det i skiver før servering. Tilpass steketiden på kjøttet etter eget ønske.
- Salat: Skyll estragonen og persillen. Plukk av bladene på halvparten av urtebuntene og legg dem i en bolle. Skyll aspargesene, tomaten og sitronen. Kutt tomaten i båter og legg dem i bollen med urtene. Knekk av og fjern den grove enden på aspargesene, og del toppene i 2 på langs.
- Salat, fortsettelse: Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek aspargesen i 2 minutter. Finriv litt av skallet (kun det gule) fra sitronen over aspargesen i pannen, og krydre med litt salt og pepper. Ha det over i bollen med urtene og tomaten, og smak til med saft fra halve sitronen.
- Urtedressing: Finhakk resten av estragonen og persillen, og ha det i en skål sammen med hvitløksdressingen. Smak til med saften fra resten av sitronen.