Gulrot- og ingefærsuppe med hvitløksnan, limeyoghurt og koriander
20-30
Vegetar

Gulrot- og ingefærsuppe med hvitløksnan, limeyoghurt og koriander

Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Gulrot- og ingefærsuppe

gulrøtter
Gulrøtter
400 g
gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
ingefær
Ingefær
1 bit
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
1 pakke
kokoskrem
Kokoskrem
1 pakke
svarte bønner
Svarte bønner
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
4 dl

Limeyoghurt

lime
Lime
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g

Hvitløksnan

koriander
Koriander
1 bunt
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
nanbrød
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Olje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 756 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 99 g
  • Protein 28 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også servere bønnene ved siden av, istedenfor å blande dem inn i suppen.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
  2. Gulrot- og ingefærsuppe, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell og kutt løken i terninger. Skrell hele, og kutt halvparten hvitløken i skiver. Skrell ingefæren med en teskje, og finriv den på et rivjern.
  3. Gulrot- og ingefærsuppe: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett gulrøttene, løken, hvitløken og ingefæren, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Ha grønnsaksbuljongen, 4 dl vann og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. Sil og skyll bønnene, og sett dem til side. 
  4. Limeyoghurt: Skyll limen i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland yoghurten og skallet fra limen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt.
  5. Hvitløksnan: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Finhakk resten av hvitløken fra steg 2. Bland hvitløken og 1 ss olje. Pensle nanbrødene med hvitløksoljen, og stek dem som anvist på pakken. Strø korianderen over nanbrødene, og del dem i mindre biter før servering.
  6. Gulrot- og ingefærsuppe, fortsettelse: Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen. Vend inn bønnene et par minutter før servering. 
  7. Servering: Server nanbrødene og limeyoghurten til retten.