20-30
Vegetar
Gulrot- og ingefærsuppe med hvitløksnan, limeyoghurt og koriander
Denne suppen har en perfekt balanse av smaker. Søt gulrot, syrlig lime, hvitløk, ingefær og mild kokoskrem.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Gulrot- og ingefærsuppe
Gulrøtter
400 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Ingefær
1 bit
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Svarte bønner
1 pakke
Lime
½ stk
Vann
4 dl
Limeyoghurt
Lime
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Hvitløksnan
Koriander
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Nanbrød (Hvete, Rug)
1 pakke
Olje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 756 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 99 g
- Protein 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også servere bønnene ved siden av, istedenfor å blande dem inn i suppen.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Gulrot- og ingefærsuppe, forberedelse: Skrell og kutt gulrøttene i mindre biter. Skrell og kutt løken i terninger. Skrell hele, og kutt halvparten hvitløken i skiver. Skrell ingefæren med en teskje, og finriv den på et rivjern.
- Gulrot- og ingefærsuppe: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett gulrøttene, løken, hvitløken og ingefæren, og stek det hele i omtrent 2 minutter. Ha grønnsaksbuljongen, 4 dl vann og kokoskremen, og kok opp. La suppen småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gulrøttene er møre. Sil og skyll bønnene, og sett dem til side.
- Limeyoghurt: Skyll limen i kaldt vann, og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Bland yoghurten og skallet fra limen i en serveringsskål. Smak til med saften fra den halve limen og salt.
- Hvitløksnan: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Finhakk resten av hvitløken fra steg 2. Bland hvitløken og 1 ss olje. Pensle nanbrødene med hvitløksoljen, og stek dem som anvist på pakken. Strø korianderen over nanbrødene, og del dem i mindre biter før servering.
- Gulrot- og ingefærsuppe, fortsettelse: Ta kjelen av varmen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og saften fra resten av limen. Vend inn bønnene et par minutter før servering.
- Servering: Server nanbrødene og limeyoghurten til retten.