Panert halloumi og bulgur med rødkål og eple, servert med sitrondressing
30-40
Vegetar

Panert halloumi og bulgur med rødkål og eple, servert med sitrondressing

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • vann
  • salt
  • hvetemel
  • egg
  • olje
  • smør

Bulgur med rødkål og eple

bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
rødt eple
Rødt eple
½–1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g

Sitrondressing

sitron
Sitron
1 stk
honning
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Vann
1 ss
Salt
½ ts

Panert halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
panering
Panering
½–1 pakke
Hvetemel (Egg, Hvete)
1 ss
Egg (Egg)
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 809 kcal
  • Fett 39 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Bulgur med rødkål og eple: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
  2. Sitrondressing: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Skvis saften fra sitronen i en skål og rør inn sitronskallet, 1 ss olivenolje, 1 ss vann og litt salt.
  3. Rødkålsbulgur, fortsettelse: Skyll eplet og ruccolaen. Kutt eplet i små terninger. Ha rødkålen i en salatbolle sammen med halvparten av sitrondressingen, og kna dressingen inn i kålen så den mykner. Vend inn eplet, ruccolaen og den ferdigkokte bulguren.
  4. Panert halloumi: Kutt halloumien i skiver. Ha egget i en liten skål, og visp det sammen med en gaffel. Ha 1 ss mel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend halloumiskivene først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt smør og olje. Stek halloumien i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt.
  5. Topp rødkålsbulguren med den panerte halloumien, og server resten av sitrondressingen ved siden av.