Karins vårlige retter

En smak av vår!

Syrlig rabarbra, mild sommerkål, pikant fennikel og søt blomkål. Fantastiske grønnsaker som skinner i vårsesongen. Kokk og kreatør Karin Hertzenberg er inspirert, og har laget fem vårlige retter til menyen i Adams Matkasse. Karin har en unik tilnærming til matlaging – hun starter med å skissere og visualisere rettene på papir, en kreativ prosess som hjelper henne med å komme fram til nye kombinasjoner og smaker.

Uansett hvilken av Karins retter du velger, kan vi garantere en smak av vår og lysere tider. Vel bekomme.

Bestill en av våre matkasser - deretter kan du skreddersy din egen meny. Du finner alle rettene under kategorien «Vårlige retter» der du velger retter selv.

Karin bak kjøkkendisken

Karins vårlige retter

Bakt laks med grønn currysaus, smørdampet sommerkål med bakt løk, eller utbenet kyllinglår med spicy rabarbraglaze? Uansett hva du velger, får du en smak av vår!

Mie Granlund

Mies keramikk

Liker du serviset vi serverer maten på? Det er håndlaget keramikk, designet og produsert av Mie Granlund. Hun er tilknyttet Viarte keramikkverksted, og du kan kjøpe det hun lager her: miegkeramikk.com

Illustrasjon av asparges

Grønnsakenes konge

Den har noe helt eget ved seg, aspargesen – bare se på hvordan den vokser. Som små, grønne prosjektiler skyter den seg opp av jorden. Og smaken. Aromatisk, nøtteaktig og lett syrlig. Men så har vi jo også den hvite, den som vokser under overflaten. Hakket rikere på smak, litt jordaktig og søt, men også bitter. Vi kan vel gå så langt som å kalle dem vårens beste tilbehør. Og nå er den i sesong. Vår kjære norske asparges. Legg dem på grillen i et par minutter med litt olivenolje og salt, og server dem til kjøtt eller fisk. Eller for seg selv. Det er ikke mer som skal til. Kanskje litt vellagret parmesan, bare. Riv over litt av den, og du har en smaksrik forrett klar på rekordtid. 

Våre middager

Sett sammen din egen meny, eller velg en fast matkasse