15-20
Linguine i kremet saus med grillbacon og frisk eple- og estragonsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- pastavann
- olivenolje
- salt
- pepper
- olje
Linguine
Linguine (Hvete)
200 g
Grillbacon
Grillbacon
300 g
Kremet saus
Crème fraîche (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Hønsebuljong
½–1 pakke
Pastavann
1 dl
Eplesalat
Rødt eple
½ stk
Estragon
½ bunt
Sitron
1 stk
Sommerkål
½–1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 865 kcal
- Fett 40 g
- Karbohydrater 81 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Linguine: Kok pastaen som anvist på pakken, men ta vare på 1 dl av pastavannet når pastaen siles.
- Grillbacon: Kutt baconet i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 3–4 minutter, eller til det er gyllent. Ha baconet over på en tallerken.
- Kremet saus: Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme. Ha i crème fraîchen og buljongen, og gi det et raskt oppkok. Skru ned varmen og spe på med pastavannet fra steg 1 til sausen har ønsket konsistens. Vend baconet og den ferdigkokte pastaen inn i sausen, og smak til med litt salt og pepper.
- Eplesalat: Skyll eplet, estragonen og sitronen. Kutt kålen i tynne strimler. Dra bladene av stilken på estragonen og grovhakk dem. Kutt eplet i små terninger, og finriv sitronskallet (kun det gule). Bland sammen kålen, eplet, estragonen og sitronskallet i en serveringsskål. Smak til med saft fra sitronen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper.
- Server den kremede pastaen med den friske eplesalaten ved siden av. Vel bekomme!